Netwerken

Netwerkevents:

Land Rover day Oudenaarde.

Home | My Site

Deze zomervakantie woonde ik het netwerkevent Land Rover dat te Oudenaarde bij van vzw Deflife.

Wat mij vooral bij is gebleven is de groepssfeer, je bent samen met allemaal mensen die eenzelfde passie delen en dat schept al direct een band. Het is een zeer interessant evenement om te netwerken omdat er van over heel België mensen aanwezig zijn uit allemaal verschillende branche’s.

Waarom heb ik meegedaan aan dit netwerkevenement?

Ikzelf ben zeer betrokken in de autowereld en in de toekomst zou ik hier graag iets mee willen doen. Daarom is het belangrijk om in deze wereld te gaan netwerken. Op de Landrover-day zijn er veel bedrijven aanwezig die in die branche zitten en dus is het zeer interessant voor mij om daar een woordje mee te kunnen voeren.

De dag startte al vroeg in de ochtend met een autorit , de rit zelf duurde een 2-tal uur met in de middag een tussenstop. Na de rit werd er afgesproken op een centraal vergaderpunt. Op het vergaderpunt stonden verschillende standjes van bedrijven. Je kon langsgaan en wat meer te weten komen over hoe het bedrijf te werk ging.

Dit soort evenementen worden wel vaker gedaan in deze community, het is echt een specifiek wereldje waar je (als je betrokken bent) kan genieten van een rijk netwerk.

Dit evenement leverde me zeker een aantal nieuwe mensen in mijn netwerk op. Zo heb ik kunnen spreken met de eigenaar van mudparts. Mudparts is een bedrijf die auto onderdelen verhandeld en dat ligt dicht tegen waar ik mezelf op ga focussen. Deze mensen heb ik benaderd door hun actieve vragen te stellen en zo een gesprek te starten. Mijn werkpunt rond volgende keren is dat ik meer voorbereid te werk wil gaan zo dat ik meer mensen kan benaderen. Het event was zeker een aanrader, hopelijk kan ik volgend jaar opnieuw meedoen maar dan met een eigen stand!

DC Network Meetup: Technology enhancing sustainability in fashion

Flanders DC - De organisatie voor creatieve ondernemers uit Vlaanderen

Ik heb deze zomervakantie bij Flanders DC een Netwerk meetup gevolgd. Wat mij bijgebleven is dat het een zeer leerrijk evenement was. Het evenement duurde ongeveer anderhalf uur, misschien iets te kort om veel nieuwe mensen te benaderen maar d tijd was wel goed opgedeeld.

De reden dat ik dit event gevolgd heb.

het event is bedoeld voor ontwerpers, creatieve ondernemers, vertegenwoordigers van creatieve clusters, netwerk- en bedrijfsondersteunende organisaties, beleidsmakers en iedereen met belangstelling voor het onderwerp. Momenteel beschouw ik mezelf in de groep van iedereen met belangstelling voor het ontwerp. De reden daarvoor is omdat ik toen ik in het laatste jaar middelbaar onderwijs zat het idee had om zelf een kledingsmerk op te starten, maar toen ben ik daar niet in geslaagd. Maar nu ik netwerkeconomie studeer is mijn goesting tot ondernemen weer aangewakkerd waardoor ik het wel eens interessant vond om dit event bij te wonen.

Hoe zat het in elkaar?

het event begon om 3u met een verwelkoming en wat uitleg. Vervolgens hebben we 6 cases met verschillende sprekers gezien. Dit duurde ongeveer een uur. Eerlijk gezegd wat het soms wat saai omdat enkele sprekers iets te verkondigen hadden wat buiten mijn intenties lagen maar aan de andere kant waren er ook dingen waar ik zeker van heb kunnen bijleren. Erna volgde een QandA.

Tijdens het moment dat was weggelegd voor QandA en Netwerken kon ik enkele mensen benaderen, ik heb deze mensen benaderd door hun een vraag te stellen en zo mijn interesses in hun projecten te tonen. Het was echter wel relatief moeilijk om deze mensen te gaan benaderen om dat ze ten eerste meestal in gesprek waren en ten tweede omdat ik wat stress had om vragen te stellen omdat ik nog niet erkend ben met deze wereld. Ik had wel al eens een netwerkevent gevolgd en zo wist ik wel al waarop ik mezelf moet focussen om meer mensen aan te spreken.

Deze keer had ik meer voorbereiding gedaan dan de vorige keer dat ik een netwerkevent volgde en dat heeft opgeleverd. Waar ik in de toekomst op zou willen letten is om reclame voor mezelf te kunnen maken door bijvoorbeeld mijn visitekaartje mee te nemen.

Wil je meer vinden over mezelf en de dingen waar ik mee bezig ben? Hier is een link naar mijn linkedin profiel.