Data Science Foundations: Choosing the Right Database

 By Kumaran Ponnambalam

Data Science Foundations: Choosing the Right Database

Data Science Foundations: Choosing the Right Database

Criteria bij het kiezen van een juiste database.

Als je een goede database wilt kiezen moet je letten op een aantal criteria zoals:

-Werkings- en onderhoudskosten: Een betrouwbaar bewakings- en alarmeringssysteem. …
-Stabiliteit van de dienstverlening: …
-Prestaties: …
-Schaalbaarheid: Of het gemakkelijk is om horizontaal en verticaal te schalen.
-Beveiliging: Of het voldoet aan auditvereisten en SQL-injecties en het lekken van informatie voorkomt.

Waarom gebruik maken van een database?

Een Data Scientist heeft SQL nodig om gestructureerde gegevens te verwerken. Deze gestructureerde gegevens worden opgeslagen in relationele databanken. Om deze databases te kunnen bevragen, moet een data scientist dan ook een degelijke kennis hebben van SQL. … Wanneer je met verschillende Big Data tools werkt, maak je dus gebruik van SQL.

Is SQL moeilijk om te leren?

Het is niet echt moeilijk om SQL te leren. , SQL is geen programmeertaal, het is een query taal. … Het is ook een Engelse taal, dus iedereen die op een basisniveau Engels kan, kan gemakkelijk SQL-query’s schrijven. Het goede nieuws is dat de meeste DB engines compatibel zijn met alle SQL code.

Soorten databases

Databases worden onderverdeeld in twee grote typen of categorieën, namelijk relationele of sequentie-databases en niet-relationele of niet-sequentie-databases of No SQL-databases. Deze kunnen door een organisatie afzonderlijk of gecombineerd worden gebruikt, afhankelijk van de aard van de gegevens en de vereiste functionaliteit.

Wat leerde ik bij?

Door de cursus heb ik het belang van een goede database ontdekt. Ik heb ook het onderscheid geleerd tussen een goede en slechte database als je let op datakwaliteit. Het gaat om de mate waarin de data geschikt is voor het doel waarvoor het gebruikt wordt zoals in mijn geval het bijhouden van de klanten en werknemers van studdybuddy.

Mijn Feedback.

De cursus gegeven door Kumaran Ponnambalam is op zich een zeer goede cursus, maar toch heb ik op verschillende momenten moeten terugspoelen omdat het ofwel even te veel informatie op een korte tijd was ofwel gewoon onduidelijk. Verder was de cursus wel gestructureerd wat dan wel weer zorgde voor een goed overzicht. Daarom geeft ik de cursus een 6,5/10

Certificaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *