Design Thinking: Data Intelligence

by Randall Elliot

Design Thinking: Data Intelligence Online Class | LinkedIn Learning,  formerly Lynda.com

Design Thinking: Data Intelligence

Wat is design thinking?

Design thinking is een proces om problemen op te lossen door de behoeften van de consument boven alles te stellen. Het berust op het observeren, met empathie, hoe mensen omgaan met hun omgeving, en maakt gebruik van een iteratieve, hands-on benadering om innovatieve oplossingen te creëren.

De principes van design thinking

Design thinking bouwt het vermogen van mensen om te innoveren op door hen een bepaalde mentaliteit te laten aannemen en toepassen. … De volgende keer dat je een probleem moet oplossen, kun je het creatieve vermogen van je team laten groeien door je te richten op drie kernprincipes van design thinking, of de 3 E’s: empathie, expansief denken, en experimenteren.

Hoe gebruik je design thinking

Design Thinking is een methode die gebruikt wordt om problemen op te lossen. De Design Thinking Methode is bij uitstek geschikt voor het oplossen van zeer complexe problemen (ook wel wicked problems genoemd). De mens staat centraal binnen de methodiek door problemen steeds vanuit menselijke behoeften te definiëren.

Waarom volgde ik deze cursus?

Binnen een onderneming kun je soms plots voor zeer complexe problemen komen te staan, daarom is kennis van design thinking zeer handig om het probleem te kunnen oplossen. De cursus leek mij zeer interessant en op een leuke manier gegeven.

Wat leerde ik bij?

De cursus heeft mij veel nieuwe begrippen bijgebracht zoal A/B testing. Een A/B test is een vorm van splittesten waarin 2 varianten van bijvoorbeeld een (opt-in) pagina of advertentie tegen elkaar getest worden om daarmee de conversie ratio te verhogen. De twee varianten (A en B) worden afwisselend getoond aan de bezoekers. ook leerde ik het belang van de drie kernprincipes van design thinking, of de 3 E’s: empathie, expansief denken, en experimenteren.

Mijn Feedback.

De cursus is echt een aanrader voor degene die dagelijks keuzes moet maken en soms voor zeer complexe problemen komt te staan. de spreker (Randall Elliot) is ook een zeer goede spreker. Hij kan de cursus geven op een manier dat je echt in zijn denkwijze gezogen wordt. kortom ben ik blij dat ik de cursus gevolgd heb. Daarom geef ik een 7/10

Certificaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *