Zaak Jurgen Conings.

Hoe kan Jurgen Conings onder de radar blijven en hoe komt dat hij nog steeds niet gevonden is?

Sinds 19 mei 2021 wordt Jurgen Conings met man en macht gezocht door het leger en de federale politie. Jurgen verdween met een aantal zware wapens die hij onvreemd had op de Militaire basis van leopoldsburg.

Opleiding

Jurgen eerste opleiding was lasser maar sinds 1992 werkt hij bij het Belgisch leger. Naast het leger werkte hij ook soms als beveiligingsagent. Jurgens werkplaats was de kazerne in Leopoldsburg en had de rang Korporaal in luchtmacht. Ook is hij een schietinstructeur die als scherpschutter meerdere keren op missie is geweest in het buitenland.

Afstand nemen van defensie

Even na de verdwijning van Conings werden zijn behaalde medailles zoals de Duitse schuttersoord, markmanship-medailles en een Survival medailles gevonden bij het graf van zijn ouders in Peer. Die actie wordt beschouwd als afstand nemen van Defensie.

Dit betekenen de medailles van Jürgen Conings: eretekens voor  survivalskills en schiettalent | Klopjacht op Jürgen Conings | hln.be
Medailles van Conings

Tuchtprocedure

In 2020 kreeg Conings twee keer een tuchtprocedure nadat hij op sociale media dreigementen had verspreidt over Marc Van Ranst. Door die tuchtprocedure werd hij gedegradeerd tot “wapendrager” waardoor hij toegang had tot het wapendepot waar hij later een aantal zware wapens stal.

Zoektocht

Maar hoe kan het nu dat Conings niet gevonden wordt ondanks ze al weken met man en macht aan het zoeken zijn naar hem? Wel hij zou zich verscholen hebben in een zeer groot Park in de Hoge Kempen. Toen zijn auto aangetroffen werd in de buurt van het park troffen de politie eenheden een aantal van de zware wapens en een scherp gestelde boobytrap aan. Na enkele dagen was het enige dat ze vonden een kamp waar Conings vermoedelijk verbleef maar niks bewees dat hij op dat moment nog aanwezig was in het park.

Was dit de schuilplaats van Jürgen Conings? Beelden van de t... - Het  Nieuwsblad Mobile
het kamp waar Conings vermoedelijk verbleef.

Dan toch niet in het bos?

Het begint er op te lijken dat Conings misschien wel nooit in het bos geweest is en dat alles 1 groot afleidingsmanoeuvre was. Maar ondanks die mogelijkheid blijven ze zoeken in het park om niets uit te sluiten.

Voorlopig is de enige mogelijkheid om Conings te pakken te krijgen qwachten op een fout die hij maakt. Maar waar hij momenteel is af wat zijn plannen zijn is voor iedereen een raadsel. Hoe lang zal dit nog duren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *